επειγοντα περιστατικα

+30 6945 153 203

ο Ιατρός

Τα τελευταία 40 χρόνια, δεκάδες χιλιάδες ασθενείς επισκέφθηκαν τον κ. Κατσιφαράκη, με διαφορετικές παθήσεις και τραυματισμούς. Η κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται διαφορετικά, με συνέπεια και ευθύνη απέναντι στον ασθενή, είτε συντηρητικά, είτε επεμβατικά, με γνώμονα την πιο άμεση και εγγυημένη επίλυση του εκάστοτε προβλήματος.

Νοέμβριος 2022 Κωνσταντινούπολη:
Πιστοποίηση Ρομποτικής Χειρουργικής γονάτων και ισχίων με το ρομποτικό σύστημα "ΜΑΚΟ" της Stryker

Η εμπειρία των 36.000 χειρουργείων και των 180.000 ασθενών περίπου επιβεβαιώνει το εξής:

Στην ιατρική δυστυχώς δεν υπάρχει ένα συν ένα κάνουν δύο. Θεοί και μάγοι δεν υπάρχουν. Απλά η γνώση και η εμπειρία μειώνουν τις πιθανότητες και ποσοστά λάθους. Στατιστικά θα υπάρξουν. Εάν υπάρχει εμπιστοσύνη τότε μπορείς να τα διορθώσεις. Η εξέλιξη της τεχνολογίας σίγουρα δεν είναι πανάκια, ειδικά χωρίς την εμπειρία.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στα Χανιά Κρήτης στο χωριό Κατσιφαριανά του Δήμου σήμερα Ελευθερίου Βενιζέλου στις 15/12/1953, από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μακεδόνα (Καστοριά). Τελείωσα το Β' Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων.

Από τα 14 μου χρόνια ήμουν ανταποκριτής δημοσιογράφος στην Αθλητική εβδομαδιαία εφημερίδα «ΟΜΑΔΑ» και συνέχισα σαν φοιτητής στην Ιατρική σχολή της Αθήνας να γράφω συστηματικά μέχρι που πήρα πτυχίο.

Υπήρξα αθλητής basket και volley στον όμιλο Αντισφαίρισης Χανίων και Α.Ο «ΚΥΔΩΝ» Χανίων ενώ ολοκλήρωσα την αγωνιστική μου δράση στον «Α. Ο ΠΡΩΤΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ» όσο υπήρχε και ομάδα basket της Ιατρικής Αθηνών.

Μετά τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις σε Τρίπολη – Άρτα – Κοζάνη έκανα το αγροτικό μου στην Ακριτική Γαύδο για εννιά μήνες χειμώνα χωρίς νερό, ρεύμα και αυτοκίνηση. Έπειτα έκανα έξι μήνες στην ορεινή Κίσσαμο Χανίων.

Τρία χρόνια ειδικότητας στο ΓΝ Χανίων Ορθοπαιδικής – Τραυματολογίας και δύο χρόνια στην Κλινική Αθλητικών κακώσεων στο ΚΑΤ με διευθυντή τον Κ. Μήτσου Αργύρη και συναδέλφους τον Λάκη Νικολάου, τον Νίκο Πισκοπάκη και τον αείμνηστο Γρηγόρη Παπαδόπουλο.

Σπουδές

 • Η πορεία της ιδιωτικής μου ιατρικής λειτουργίας και πράξης είναι η εξής:
 • "COLUMBIA U.H" ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ για τον Ώμο
 • "KAROLINSKA U.H ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ" για το Γόνατο
 • "ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ CONVERCIANO" ΙΤΑΛΙΑ για αθλητική αποκατάσταση
 • INSITE CENTER Νοέμβριος 2022 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ για πιστοποίηση ρομποτικής χειρουργικής με το σύστημα «ΜΑΚΟ» Stryker

Πανιώνιος

Το 1985 από ένα τραυματισμό του Νίκου Λινάρδου γιού του επιφανέστερου Έλληνα δημοσιογράφου Πέτρου αρχίζει η συνεργασία μου με τον «ΠΑΝΙΩΝΙΟ».

Ο μέγας συμπατριώτης μου Παύλος Κορκίδης με στήριξε όσο κανείς άλλος και πήρε την ευθύνη να χειρουργήσω τον καλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα Φάνη Χριστοδούλου στο γόνατο στα 18 του χρόνια. Ήταν ο πρώτος μεγάλος Έλληνας αθλητής που τον χειρουργούσε Ελληνική Ιατρική ομάδα στο ΚΑΤ τότε. Ο Φάνης έπαιξε σε μία εβδομάδα μετά από την Αρθροσκόπηση στο γόνατό του και ο κόσμος άρχισε να εμπιστεύεται τα Ελληνικά χέρια. Μετά από όλο αυτό ανέλαβα συνολικά σαν ιατρός όλον τον «ΠΑΝΙΩΝΙΟ» με ενεργό αθλητικό υλικό 3.500 παιδιά – αθλητές.

Η ενασχόλησή μου – προσφορά ήταν πάντοτε αφιλοκερδής σε αναγνώριση της βοήθειας που μου προσέφερε ο Σύλλογος στην προσωπική μου ιατρική καριέρα και όχι μόνο.

Μέχρι που ασχολήθηκα με τα διοικητικά του Συλλόγου που το θεωρώ το μεγαλύτερο λάθος της ανθρώπινης και επαγγελματικής μου ζωής. Είναι ασυμβίβαστο ιατρός και διοικητικός παράγοντας καθότι ο χώρος του αθλητισμού δεν είναι αγγελικά πλασμένος και το επίπεδο αντίληψης των πραγμάτων είναι διαφορετικό. Είκοσι χρόνια διοικητικός παράγοντας και τριάντα χρόνια ιατρός σε έναν Σύλλογο είναι πάρα πολύ μεγάλη φθορά, χωρίς αναγνώριση.

Ιατρική λειτουργία

 • Η πορεία της ιδιωτικής μου ιατρικής λειτουργίας και πράξης είναι η εξής:
 • 1986-1993: Ευγενίδειο θεραπευτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών
 • 1993-2001: Διευθυντής Ορθοπαιδικής κλινικής του "ΛΕΥΚΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ" με επιστημονικό σύμβουλο τον αείμνηστο Μανώλη Μιχελινάκη. Τον πραγματικό πατέρα ολικών αρθροπλαστικών στην Ελλάδα.
 • 2001-2007-ΣΗΜΕΡΑ: Με το ξεκίνημα λειτουργίας του «METROPOLITAN HOSPITAL» ανέλαβα και διηύθυνα με τους εξής συνεργάτες μου επιμελητές την Ορθοπαιδική Τραυματολογική και Αθλητικών Κακώσεων Κλινική: Χαζίφ Ελ Ταχήρ, Σπύρος Σκριβιλιωτάκης, Νίκος Χρηστίδης, Κώστας Ζαχαρόπουλος, Γιάννης Παρσωτάκης και Βάννα Παπαδάκου.

  Τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας φτάσαμε τα 1367 χειρουργεία και τους 9.560 ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία σε ένα χρόνο (2005).

  Το 2007 παραιτήθηκα από την υπευθυνότητα λόγω διαφωνίας μου με τις αποφάσεις διοίκησης αλλά και των συναδέλφων όσον αφορά τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

  Κράτησα απλά την συνεργασία μου για τους ασθενείς που ήθελαν και θέλουν να καλύπτονται από την κλινική μέχρι και σήμερα θεωρώντας το ηθική μου υποχρέωση.

 • 2007-2009: Διευθυντής στην Ορθοπαιδική κλινική του «ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ» όπου είχα και την τύχη να συνεργαστώ με τον Δ/Δ Καθηγητή κ. Γιώργο Καράμπελα.
 • 2009-ΣΗΜΕΡΑ: «ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΕΥΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ».Μετά την ανακαίνισή του και τον υψηλό προδιαγραφών εξοπλισμό του σ’ όλα τα επίπεδα επέστρεψα για να τιμήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν όσο κανείς άλλος. Μία boutique κλινική που σέβεται τον ασθενή και τον εαυτό της. Μια κλινική υψηλών προδιαγραφών που επιλέγεις την ποιότητα σε όλα τα επίπεδα.

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, διατηρώ στα Χανιά νόμιμο παράρτημα ιατρείου και χειρουργώ κατά περίπτωση ανά τρεις εβδομάδες.

Η ιατρική συνεργασία μου με τον «ΠΑΝΙΩΝΙΟ» αλλά και με τους περισσότερους Αθλητικούς Συλλόγους και με ανά την επικράτεια είναι μια συνεχής εξελικτική εμπειρία που βοηθά και τους αθλητές και τους ασθενείς και τον ιατρό με τους συνεργάτες του.

Συμμετοχή σε Ορθοπαιδικές Εταιρείες

 • Τακτικό Μέλος της Ε.Α.Ε (Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία) από το 2005

Επείγοντα περιστατικά

+30 6945 153 203Προσωπικό τηλέφωνο ιατρού

+30 6945 153 202

Για ραντεβού καλείτε:


Προσωπικό Ιατρείο (Νέα Σμύρνη) Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη:

+30 210 9404120, +30 210 9404121


Κλινική Λευκός Σταυρός Αθηνών Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή:

+30 210 7253961 με εσωτερικά 2503, 2504, 2505